Godinu nakon obnove vrtića Radost u Šamcu: Svaki dan, dan radosti

M. L.
Godinu nakon obnove vrtića Radost u Šamcu: Svaki dan, dan radosti

Šamac - Mališani vrtića "Radost" u Šamcu naredne sedmice obilježavaju godinu od kada su zakoračili u nove prostorije vrtića, koje su obnovljene zahvaljujući Fondaciji "Novak Đoković", koja je donirala 100.000 KM.

Dječaci i djevojčice, njih 80, raspoređeni u četiri vaspitne grupe, u moderno opremljenim prostorijama crtaju, pišu, uče prve pjesmice i pripremaju se za školu.

Direktor vrtića Vida Stajić istakla je da je godina prošla brzo, a svaki dan ispunjen je dječijim osmijesima i radošću.

- U našem vrtiću svaki dan je dan radosti i svaki dan je poseban. Činjenica da smo prelaskom u renovirani prostor povećali broj djece koja borave u vrtiću govori o tome da je ovo ustanova koja poslije adaptacije pruža izvrsne uslove za vaspitno-obrazovni proces djece - kazala je Stajićeva.

Ističući dobru saradnju sa donatorima, direktor ove predškolske ustanove naglašava da su i nakon godinu u kontaktu sa UNICEF-om i Fondacijom "Đoković".

- Idućeg mjeseca počeće uređenje dvorišta i popravka ograde, a opština kao osnivač naše ustanove finansiraće taj dio koji je ostao nedovršen - dodala je Stajićeva.

Vrtić "Radost" uništen je u majskim poplavama 2014. godine, a zahvaljujući donatorima u potpunosti su sanirane sve prostorije, krov, vodovodne i elektroinstalacije i urađen novi sistem grijanja. Ukupna vrijednost projekta bila je 249.000 KM, a rekonstrukcija je trajala deset i po mjeseci. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana