GO odbor SNSD-a Bijeljina: Izlazak na referendum patriotska dužnost

Srna
GO odbor SNSD-a Bijeljina: Izlazak na referendum patriotska dužnost

Bijeljina - Gradski odbor SNSD-a Bijeljina pozvao je juče glasače da izađu na referendumu o Danu Republike 25. septembra, ukazujući da to više nije građanska, nego patriotska dužnost.

- Pretpostavljamo kakav će biti odgovor građana na referendumu, ali ne smijemo olako preći preko pokušaja sarajevskog političkog establišmenta da mijenja i modifikuje stvari u Republici Srpskoj, jer bi sljedeći njihov potez bilo ukidanje naziva Srpske, a nakon toga i pitanje nacionalnog identiteta u BiH - izjavila je na konferenciji za novinare član Predsjedništva SNSD-a Milica Marković.

Prema njenim riječima, ranije su kroz instrumentalizaciju Ustavnog suda BiH modifikovani himna i grb, kao i imena nekih gradova u Republici Srpskoj sa prefiksom "srpski", a jasno je vidljiva i namjera da se svi u BiH izjašnjavaju kao "Bosanci i Hercegovci", što je naziv koji već upotrebljava polovina političkog Sarajeva.

Predsjednik GO SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je da je njihov cilj sinhronizacija vlasti na nivou grada i Republike za bolju budućnost građana Semberije.

Iz političke platforme SNSD-a Ćorić je kao ključne pravce izdvojio reorganizaciju gradske uprave, da ona postane servis građana, a ne vlasti, da se gradski budžet koristi ne za interes jednog čovjeka i stranke nego svih sugrađana.

Potpredsjednik GO SNSD-a Bijeljina Milica Lovrić je istakla značaj lokalnih izbora i poručila da je važan svaki glas, jer na ovim izborima građani ne biraju samo ko će da sjedi u skupštinskim klupama, nego i ko će da se bori za budućnost RS.

GO SNSD postavio je u subotu u centru grada info-štand na kojem će kandidati u direktnom kontaktu građanima predstavljati stranačku platformu i dijeliti promotivni materijal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana