“Glas Srpske” obogatio biblioteku laktaškog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje: Slikovnice obradovale mališane

D. B.
“Glas Srpske” obogatio biblioteku laktaškog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje: Slikovnice obradovale mališane

LAKTAŠI - Slikovnice i knjige, koje je juče donirao “Glas Srpske”, obradovale su mališane laktaškog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koji su u znak zahvalnosti priredili predstavu.

Pregršt oslikanih knjižica za najmlađe uručila je rukovodilac Sajma knjige, koji tradicionalno organizuje “Glas Srpske”, Petra Ivić koja je istakla da je “Glas”, u znaku nastavka dobre saradnje sa opštinom Laktaši, odlučio da pokloni knjige upravo ovom  vrtiću.

- Radi se o slikovnicama i knjigama, namijenjenim vrtićkom uzrastu. Ovo je bila idealna prilika da se upoznamo sa radom vrtića i obradujemo mališane slikovnicama koje će vaspitači koristiti u obrazovnom radu - kazala je Ivićeva.

Dodala je da će “Glas Srpske” i u narednom periodu u zavisnosti od mogućnosti donirati knjige vrtićima i školama.

- Ove godine “Glas Srpske” će organizovati 26. Sajam knjige koji će biti održan od 14. do 20. septembra 2021. godine. Nadamo se da će se do tada smiriti pandemija virusa korona, te da ćemo na našu ali i radost izdavača i ljubitelja pisane riječi, moći organizovati ovu značajnu kulturnu manifestaciju ne samo za Banjaluku i Srpsku, nego i region - rekla je Ivićeva, naglasivši da su u stalnom kontaktu sa izdavačima koji najavljuju svoje učešće na 26. međunarodnom sajmu knjige “Banjaluka 2021”.

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić zahvalio je predstavnicima “Glasa Srpske” na prigodnim poklonima za djecu, koja su, kako kaže, sreća i ponos ove lokalne zajednice.

- Zbog toga ne stajemo sa našim planovima, uprkos virusu korona. Kako bismo smanjili liste čekanja nastavili smo sa proširenjem kapaciteta, a u planu nam je i otvaranje kutka za djecu i u Velikom Blašku - kazao je Bojić. Dodao je da ova opština maksimalno podržava Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

- U narednom periodu ćemo nastojati da višečlane porodice oslobodimo plaćanja vrtića i to je samo još jedna mjera podrške natalitetu na području Laktaša - kazao je Bajić. 

Direktorica ovog centra, u čija tri objekta trenutno je smješteno 304 mališana, Nataša Trninić istakla je da je ova donacija od velikog značaja, jer su knjige u vrtićima potrošno sredstvo.

- Slikovnice će mnogo pomoći mališanima i zaposlenima u radu - kazala je Trninićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana