GKUD Svislajon pjevao i igrao za male sestre Popović

Srna
GKUD Svislajon pjevao i igrao za male sestre Popović

Trebinje - Gradsko kulturno-umjetničko društvo /GKUD/ "Alat Svislajon" Trebinje održao je u Kulturnom centru humanitarni koncert za tri djevojčice iz ovog grada koje su nedavno ostale bez majke.

Novac prikupljen od prodatih ulaznica biće uplaćen na račun djevojčica Anđele, Anastasije i Aleksandre Popović, koje žive sa ocem u trebinjskom selu Žakovo.

Predsjednik GKUD "Alat Svislajon" Dragan Mijović kaže da je ovo 27 put da organizuju humanitarne koncerte, te da s posebnom radošću igraju kada znaju da će na taj način nekoga usrećiti.

"Društva iz Trebinja, ali i naši gosti, večeras su igrali za naše tri mlade sugrađanke i nadam se da će ova skromna pomoć sestrama Popović bar malo značiti", rekao je Mijović.

Akciju prikupljanja novčane pomoći prva je pokrenula Osnovna škola "Jova Jovanović Zmaj" u Bregovima koju pohađaju i dvije starije sestre Popović, dok najmlađa djevojčica ima nepune tri godine.

Ova porodica, koja živi skromno, ne želi ni od koga da traži pomoć, ali humani ljudi koji su prepoznali njihove potrebe nastoje da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

U jednoipočasovnom programu igrom i pjesmom, osim članova "Alata", predstavili su se etno-grupa "Zahumlje" i Ansambl nacionalnih igara "Jovan Dučić" iz Trebinja, te Gradsko kulturno-umjetničko društvo "Vladimir Gaćinović" iz Bileće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana