Gimnazijalci bijeljinsku publiku vratili u mladost

Lj. A.
Gimnazijalci bijeljinsku publiku vratili u mladost

BIJELjINA - Dramski klub “Virus” iz bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić” organizovao je u srijedu uveče, povodom obilježavanja stogodišnjice te škole, predstavu “Lajanje na zvezde”, koja je urađena po istoimenom romanu Milovana Vitezovića.

- Predstava “Lajanje na zvezde” se zasniva na događajima maturanata koji maturiraju za dvije sedmice i smještena je u šezdesete godine 20. vijeka. Potrudili smo se da na što ljepši način prikažemo kakav je nekada bio život i da dočaramo romantiku, koja je, čini nam se, pomalo iščezla - rekla je učenica Gimnazije “Filip Višnjić” Nevena Jovanović. Ona je istakla da postoji sličnost između kultnog filma i istoimene predstave.

- Potrudili smo se da izgleda drugačije od filma i da publiku vratimo u to vrijeme kada su oni bili mladi, kao što smo mi sada - rekla je ona.

Sala Centra za kulturu “Semberija” bila je prepuna radoznalih sugrađana, koji su došli da pogledaju premijeru u izvođenju gimnazijalaca, kojima je želja da zaigraju i u drugim gradovima širom BiH, ali i Evrope.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana