“Gat 2022” okuplja sportiste i rekreativce

M. V.
“Gat 2022” okuplja sportiste i rekreativce

GACKO - Povodom Dana opštine Gacko i Dana ustanka koje se obilježava 6. juna, Udruženje “Gat” i Mjesna zajednica Brljevo organizuju prvu brdsku trku “Gat 2022” čiji je cilj promocija brda Gat, ali i kako bi upotpunili cjelokupnu manifestaciju.

Prva brdska trka ovakvog tipa u Gacku, koja je na rasporedu 5. juna sa početkom u 16 časova, dugačka je 850 metara. Startna tačka je na 990 metara, a cilj na 1.120 metara nadmorske visine.

Predsjednik Udruženja “Gat” Saša Nikolić kaže za “Glas Srpske” da je važno da se jedno istorijsko mjesto kao što je brdo Gat posjećuje što češće i da bude dostupno svima.

- Kako se bliži Dan opštine Gacko i Dan ustanka na Brljevu smatrali smo da bi bilo dobro da se kao udruženje uključimo u obilježavanje događaja, pa smo došli na ideju da povežemo i Gat, da bude specifično sa održavanjem proslave na Brljevu. Odlučili smo da organizujemo brdsku trku “Gat 2022” sa nadom da će prerasti u tradicionalno takmičenje - rekao je Nikolić i dodao da mnogi nisu svjesni činjenice koliki značaj ima Gat za ovaj kraj.

Vlada veliko interesovanje, te se nada da će ova trka postati redovna manifestacija u kalendaru obilježavanja Dana opštine i Dana ustanka.

- Staza nije pretjerano zahtjevna tako da nam se osim sportista mogu pridružiti i rekreativci, da to bude povod za druženje kroz sportski duh - rekao je Nikolić.

Predsjednik MZ Brljevo Obren Nikolić kaže za “Glas” da mu je drago kada vidi da je uzvišenje Gat i na ovaj način dobilo na značaju.

- Ovo je sve dogovor grupe ljudi koja voli svoj kraj, te hoćemo Gat da približimo cijelom gradu ali i mnogo šire, prije svega da ga istorijski približimo i mlađim naraštajima, pa smo srećni što se uveliko priča o ovoj brdskoj trci i našem Gatu - rekao je Nikolić i pozvao sve sugrađane ali i one koji budu taj dan u Gacku da im se priključe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana