Gastro fest u Bardači: Komunalci najbolji kuvari

D. J.
Gastro fest u Bardači: Komunalci najbolji kuvari

Srbac - Da su piletina i riba prepoznatljivi brendovi srbačke opštine, potvrdila je jedanaestu godinu zaredom održana manifestacija "Gastro fest" koju je u Bardači kod Srpca posjetilo više od 2.000 ljudi iz svih krajeva RS.

Sajam je privukao i mlade i stare, a miris čorbe i roštilja širio se sportsko-rekreacionim centrom. Ova turističko-privredna manifestacija je imala takmičarski karakter, a učestvovale su 62 ekipe. Prvo mjesto u spremanju pilećih specijaliteta na roštilju pripalo je srbačkom "Vodovodu", dok su drugo i treće mjesto zauzeli Dom zdravlja i Udruženje RVI iz Srpca.

Titula za najbolji riblji paprikaš otišla je u ruke srbačkoj "Elektrodistribuciji", dok su drugo i treće mjesto osvojile gradiške ekipe Kafana "Čupić" i Berle.

U navlačenju konopca je učestvovalo 14 ekipa, a titulu najjače očekivano je ponijela Šumska uprava iz Srpca koja je nesavladiva već nekoliko godina. Najbrži u skakanju u vreći bio je Saša Radak iz KUD-a "Mladost" Razboj Ljevčanski, dok je Savo Berendika najbrže ispio bocu "nektar" piva.

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković je rekao da je riječ o događaju koji ima veliki značaj za čitav region.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana