Frizerka iz Prijedora slika šakama

S. T.
Frizerka iz Prijedora slika šakama

Prijedor - Nevenka Aljetić iz Prijedora priredila je u holu pozorišta izložbu slika sa revijom svečanih frizura, spajajući svoje dvije ljubavi - posao i slikarstvo.

Aljetićeva je svojim sugrađanima prvenstveno poznata kao iskusna frizerka, tako da je mnoge 2010. godine iznenadila svojom drugom, umjetničkom stranom kada je počela da slika.

- Talenat sam prepoznala tek prije nekoliko godina kada me je neka nepoznata sila ponijela da uzmem kist i počnem da slikam. Rezultati su iznenadili sve - priča Nevenka.

Kaže da voli apstrakciju i da neke ideje koje je obuzmu tokom dana, uveče prenese na platno, kada češalj i makaze kao dnevni alat za rad mijenja slikarskim priborom.

- Najmanje slikam kistom, više radim prstima, kapanjem boja i onda kada počnem četkom, završim šakom. Na taj način izražavam ono što želim da vidim na slici - priča ona.

Na svojoj drugoj izložbi je predstavila 20 radova rađenih akrilnim bojama, a pažnju publike su plijenile i djevojke koje su prodefilovale sa isto toliko umjetničkih kreacija na kosi.

- Igra boja na platnu, igra boja sa kosom, hobi i posao, su jedinstvene kreacije koje nastaju samo jednom i ne mogu se ponoviti - kazala je Aljetićeva i dodala da je ponosna i na 23 godine frizerskog posla, koji takođe smatra jednim vidom umjetnosti. Najdraže su joj, kaže, scenske frizure i cvjetni aranžmani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana