Fontana bratstva "potekla" u čast pola vijeka prijateljstva

G.S.
Fontana bratstva "potekla" u čast pola vijeka prijateljstva

KOZARSKA DUBICA - Povodom bratskih odnosa između opštine Kozarska Dubica i Bela Palaka u centru Kozarske Dubice u čast jubilarne godišnjice, 50 godina od bratimljenja, danas je u rad puštena fontana na kojoj su ugravirani grbovi obje opštine.

Ova fontana trajno će svjedočiti o pola vijeka prijateljskih odnosa zbog čega su načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik opštine Bela Palanka Goran Miljković izrazili zadovoljstvo, javlja rtvKD.

Bratski odnos započeo je davne 1973. godine, kada je Bela Palanka pomogla izgradnju sadašnjeg objekta Osnovne škole „Sveti Sava” koji je bio oštećen u zemljotresu.

Danas su, takođe, delegacije dvije opštine obišle ovu školu i u školskom dvorištu zasadile hrast, po kome Dubica i nosi ime, a koji će sibolično predstavljati korijene bratstva upravo na mjestu odakle je počela ova pet decenija stara prijateljska veza.

Istim povodom večeras na svečanoj Akademiji povodom Dana opštine načelnik opštine Radenko Reljić uručiće „Ključeve bratstva”, predsjedniku opštine Bela Palanka Goranu Miljkoviću kao znak povjerenja i namjere održavanja bratskih i korektnih odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana