Fondacija "Za život": Skulpturom odati počast Jeleni Trikić za herojski čin

Srna
Fondacija "Za život": Skulpturom odati počast Jeleni Trikić za herojski čin

BANjALUKA- Kompletno društvo treba da se uključi u doprinos za podizanje skulpture Jeleni Trikić, poznatijoj kao Majka hrabrost, kako bi joj se odala počast za njen herojski čin, rekao je predstavnik Fondacije "Za život" Nebojša Stupar.

Stupar je istakao da za žrtvu Trikićeve, koja je dala svoj za život svog djeteta, odbijajući liječenje citostaticima i zračenjem, treba da znaju i o tome uče sve buduće generacije mladih i da im to bude zvijezda vodilja u životu.

"U današnje vrijeme, kada su brojne moralne vrijednosti zanemarene, bitno nam je da imamo i da poštujemo primjer ovakvog čina, koji našoj djeci poručuje da treba da se bore za svoje naraštaje", rekao je Stupar.

On je podsjetio da je Trikićeva preminula 2012. godine od posljedica tumora na mozgu, nakon što je na početku trudnoće odbila preporučeni abortus i dalje liječenje da bi rodila sina Nikolu, koji danas ide u školu i raduje se životu.

Stupar je naveo da je Fondacija "Za život" pokrenula inicijativu da se bista Trikićeve postavi ispred porodilišta Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske u Banjaluci.

"Skulptura je trenutno u izradi, a od UKC-a Srpske smo dobili odobrenje za postavljanje, što će biti realizovano kada se završi rekonstrukcija porodilišta, koja je u toku", rekao je Stupar.

On je pozvao sve građane da učestvuju u ovoj aktivnosti i finansijski pomognu postavljanje skulpture, koja će biti svjedok herojskog čina i spomenik moralne vrijednosti.

"Nije nam problem da nađemo čak i pojedinca koji će finansirati ovu aktivnost, ali nam je cilj da uključimo cijelu društvenu zajednicu, kako bi to bio spomenik koji je podigao narod", rekao je Stupar.

On je napomenuo da sav višak novca, ukoliko ga bude bilo, biće raspodijeljen tako da jedan dio dobije Nikola, Jelenin sin, a drugi dio dvije ili tri porodice sa najviše djece u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana