Fond solidarnosti Doboj: Pečenica za Božić boračkim porodicama

D. D.
Fond solidarnosti Doboj: Pečenica za Božić boračkim porodicama

Doboj - Kako bi porodicama poginulih boraca i ratnih-vojnih invalida uljepšali božićne i novogodišnje praznike Fond solidarnosti Doboj uručio im je juče 120 jednokratnih pomoći od po 100 maraka.

U Fondu su istakli da već dvije decenije pomažu svojim članovima, kojih ima 2.500. U susret Božiću korisnike obraduju sa po 100 KM, a dodjeljuju i jednokratnu novčanu pomoć i za one članove koji su socijalno-ugroženi.

- Isplatili smo lani više od 800 jednokratnih pomoći. Nijedna nije bila manja od 100 maraka, a bilo ih je i do 800 KM. Poslije praznika nastavljamo sa isplatom u skladu sa mogućnostima - kaže predsjednik ovog fonda Dragomir Jović i dodaje da novac prikupljaju od članarina.

Pomoć od 100 maraka dobila je i supruga poginulog borca Ružica Nikić koja kaže da joj ova podrška mnogo znači.

- Koristila sam sredstva fonda kada su mi djeca bila bolesna i dobila sam jednom pečenicu. Zvali su me nekoliko puta za pečenicu, ali nisam uzela jer sam tada mogla da je kupim, a bilo je onih kojima je potrebnije - kazala je ona.

Fondu solidarnosti zahvalan je i ratni vojni invalid Ostoja Pejić koji kaže da im svaka pomoć dobro dođe.

- Kupiću lijekove, jer mi je žena veoma bolesna. S vremena na vrijeme dobijao sam jednokratne novčane pomoći, a novac sam utrošio za hranu i lijekove - kazao je Pejić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana