Fond biblioteke u Kotor Varošu bogatiji za 40 naslova

Srna
Fond biblioteke u Kotor Varošu bogatiji za 40 naslova

Kotor Varoš - Fond Narodne biblioteke u Kotor Varošu bogatiji je za 40 naslova nabavljenih za potrebe djece, učenika osnovnih i srednjih škola, rekla je direktor Biblioteke Bojana Vasić.

"Naš knjižni fond smo obogatili djelima Rejčel Rasel i Zoi Sag koje su poznate po svojim blogovima o ljepoti, modi i stilu života za tinejdžere, dok smo za za one željne istraživanja i novih znanja nabavili žDječiji atlasž od Valeri le Di", navela je Vasićeva.


Pažnju čitalačke publike privlače i djela Džeronima Stiltona kao što su "Osmeh Mona Mišice", "Neobičan slučaj u hotelu žGrandž", "Tajni agent OOK", "Duh u pozorištu uzdaha", "Tajanstveno čudovište iz mračnog jezera" i "Legenda o vatrenim cvetovima".

"Za ljubitelje kauboja tu je žDivlji zapadž Henrija Bruka, gdje je kroz deset priča o Biliju Kidu i Džesiju Džejmsu opisano vrijeme kada su na ova prostranstva dolazili doseljenici u potrazi za zlatom", istakla je Vasićeva.

Ona je dodala da biblioteka prati izdavačku djelatnost, nastoji da zadovolji potrebe korisnika i kvalitetno obogati knjižni fond.

"Sredstva za kupovinu knjiga predviđena su našim budžetom za ovu godinu", rekla je Vasićeva i zahvalila načelniku opštine za razumijevanje i finansijsko praćenju aktivnosti biblioteke koliko to mogućnosti dopuštaju.

Narodna biblioteka u Kotor Varošu raspolaže sa ukupno 28.550 inventarno obrađenih knjiga, a samo u ovoj godini nabavljeno je ukupno 255 knjiga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana