Fočanske ulične trke u kalendaru atletskih saveza Srpske i BiH

Srna
Foto: Ilustracija

FOČA - Atletski savezi Republike Srpske i BiH prepoznali su značaj i masovnost Uličnih noćnih trka u Foči, jednog od najdražih sportskih događaja stanovnika ove opštine, pa su ih od ove godine uvrstili u svoj godišnji kalendar takmičenja.

U fočanskom Atletskom klubu "Sutjeska" navode da će se pod zvaničnim nazivom "Ulične trke kroz Foču" ova sportska manifestacija održati 20. maja. Kao i do sada biće organizovano ukupno 16 trka - od predškolskog uzrasta do seniora.

Trčaće se centralnim gradskim ulicama, a seniorska trka, duga tri kilometra ići će preko drinskih mostova. Uz diplome, medalje i pehare, ove godine prvi put biće dodijeljene novčane nagrade.

Tačne dionice, satnice, dužine pojedinih trka i visine nagrada znaće se 4. maja, kada će organizatori objaviti raspis "Ulične trke kroz Foču".

Organizator ovog sportskog događaja je Atletski klub "Sutjeska", a pokrovitelj opština Foča. Za vrijeme bivše Jugoslavije ulične trke održavale su se povodom 25. maja, Dana mladosti, a tradicija se nastavila i nakon posljednjeg rata, uz još jedan prekid od 10 godina.

Ponovo su obnovljene 2017, nakon čega je iz njih nikao i Atletski klub "Sutjeska".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana