Fočanska kuća zamajac razvoja seoskog turizma

R. Đ.
Fočanska kuća zamajac razvoja seoskog turizma

Foča - Prodajno-promotivni objekat "Fočanska kuća", u kojem će biti predstavljeni poljoprivredni i tradicionalni proizvodi ovog kraja, te promovisan seoski turizam, otvoriće svoja vrata u ponedjeljak, 28. novembra, u ovoj opštini.

U ovoj kući biće dostupni kvalitetni domaći proizvodi, dok će poljoprivrednim proizvođačima i malim farmerima biti omogućen bolji pristup tržištu.

Novi objekat smješten je u jednoj od arhitektonski najljepših građevina na području opštine "Dubrovačkoj kući", koja je za vrijeme vladavine Austrougarske bila jedna od prvih srpskih kuća u centru Foče.

Osnivanje "Fočanske kuće", čija je vrijednost 18.850 maraka, dio je projekta "Poboljšanje pristupa tržištu malih poljoprivrednih proizvođača u BiH i Egiptu", koji realizuje italijanska organizacija "Oksfam".

U projektu je učestvovala i opština Foča sa 30 odsto sredstava, dok je ostatak obezbijedio "Oksfam". Objekat će biti dat na upravljanje Opštoj zadruzi "Eko Foča".

- Realizacijom ovog projekta očekujemo bolju povezanost potrošača i proizvođača. Osim osnovne namjene "Fočanska kuća" će biti i mjesto na kojem će posjetioci dobiti informacije o turističkoj i gastro ponudi, smještajnim kapacitetima i tradicionalnim manifestacijama - rekla je direktor Zadruge "Eko Foča" Vesna Rašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana