Fočaci spas od vrućine pronalaze u planinskim rijekama, koje nikad nisu bile toplije

Srna
Fočaci spas od vrućine pronalaze u planinskim rijekama, koje nikad nisu bile toplije

FOČA - Tropske vreline učinile su da ledene planinske rijeke nisu više toliko ledene, pa sve više Fočaka spas od vrućina pronalazi na kupalištima na Drini i Ćehotini.

Kupalište Krvavac na rijeci Ćehotini u fočanskom naselju Lazarevo ovih dana je, kao iz vremena prije izgradnje bazena u Foči, prepuno kupača svih uzrasta.

Oni stariji, koji su decenijama redovni na Krvavcu, pričaju da ne pamte ovako toplu Ćehotinu.

Voda je tek neznatno hladnija nego na bazenima, taman koliko je potrebno za idealno osvježenje na prelijepoj fočanskoj plaži okruženoj zelenilom.

Mnogo više kupača nego prethodnih godina je i na plažama na rijeci Drini, a jedna od najljepših i najposjećenijih je pješčana plaža Mačkovac na Brodu.

Da su rijeke dosta toplije potvrđuju i fočanski rafteri, koji navode da čak i Tara, koja je nadaleko čuvena po svojoj ljepoti i bistrini, ali i ledenoj hladnoći, ove godine nije toliko nepodnošljiva za kupanje.

A group of people in a riverDescription automatically generated

Temperatura ove tirkizne ljepotice, koja gotovo nikada ne prelazi 13. stepenik Celzijusove skale, ovih dana je dostigla maksimum od 17 stepeni.

Kupača je, ipak, najviše na bazenima Akva parka Ušće, na kojima vladaju velike gužve, a dobro je posjećen i bazen Nacionalnog parka "Sutjeska" na Tjentištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana