Foča: Svjetski stručnjak spasio ruku mladiću

R. Đ.
Foča: Svjetski stručnjak spasio ruku mladiću

Foča - Doktor Milomir Ninković, jedan od najuglednijih i najboljih plastičnih i rekonstruktivnih hirurga u svijetu, komplikovanom operacijom u Univerzitetskoj bolnici u Foči spasio je ruku dvadesetogodišnjem Miloradu Sajiću.

Ninković je izveo jednu od najsloženijih operacija tumora podlaktice zajedno sa fočanskim ljekarima, kojima je prenio dragocjena iskustva.

Sajić je rođen sa benignom izraslinom na podlaktici, koja se razvila u zloćudni tumor. Više puta je operisan, ali bolest nije jenjavala. Saznao je za Ninkovića, koji je direktor najveće evropske Klinike za plastičnu hirurgiju u Minhenu i dogovorili su da operacija bude izvedena u Foči. Mladić je prije operacije ispričao da se sa opakom bolešću bori više od 15 godina.

- Imam i bolove, počelo je da najeda mišiće i kosti. Operisao sam pet puta ruku, ali nije prestajalo. Čuo sam se sa doktorom Ninkovićem, a on mi je rekao da dođem ovdje i da se ovoga konačno oslobodim - ispričao je Sajić.

Ninković kaže da se tumor prostirao kompletnim područjem između mišića do kostiju od lakta do šake.

- Operacija je prošla bez problema, pacijent se osjeća veoma dobro i nadam se da će uskoro kući - ispričao je Ninković.

Rekonstruktivni hirurg fočanske bolnice Dražen Erić rekao je da saradnja sa Ninkovićem doprinosi unapređenju rada bolnice u Foči. Direktor ove ustanove Veljko Marić kaže da je fočanska bolnica godinama unazad prepoznatljiva po rekonstruktivnoj i plastičnoj hirurgiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana