Foča: Krsmanović obmanama želi da se vrati na vlast

R. Đ.
Foča: Krsmanović obmanama želi da se vrati na vlast

Foča - Vlast u Foči, predvođena načelnikom Radisavom Mašićem, odbacila je juče optužbe opozicije sa bivšim načelnikom Zdravkom Krsmanovićem na čelu da odlukom o kupovini hana namjeravaju da oštete budžet opštine i ostvare ličnu korist, navodeći da su uzaludni Krsmanovićevi pokušaji da se na krilima neistine ponovo vrati na vlast.

Predstavnici izvršne vlasti istakli su da fočanska opozicija, koja je podnijela krivičnu prijavu protiv Mašića, njegovog zamjenika Radenke Srnović i sekretara Skupštine opštine Branimira Radovića zbog odluke o kupovini hana, ne birajući sredstva obmanjuje javnost zbog straha od svakog uspjeha vlasti. Tvrde da nezakonitih radnji prilikom odlučivanja o kupovini hana nije bilo i da je Skupština opštine za to dala saglasnost.

- Za tu odluku smo se opredijelili zato što smo u interesu naših građana htjeli da konačno riješimo problem sa objektom koji predstavlja ruglo. Zašto je prethodna vlast dozvolila da objekat propada, zašto ga nije kupila kad joj je to dva puta nuđeno - rekao je Mašić.

Fočanski han, koji je sagradio Mehmed-paša Kukavica 1758. godine, a koji je pod zaštitom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, prodat je u procesu privatizacije 2001. godine Predragu Pavloviću. On je ponudio opštini Foča da kupi ovaj objekat po cijeni od 150.000 maraka. Ponuda je razmatrana na dvije sjednice lokalnog parlamenta prije nego što je prihvaćena, a Mašić naglašava da će prije potpisivanja ugovora biti obavljena procjena vrijednosti objekta.

Fočanska opozicija u petak je saopštila da opštinska Komisija za propise nije dala saglasnost parlamentu za odluku o kupovini hana, navodeći da je cijena previsoka i da nije utvrđena stručnim vještačenjem. Zbog toga su MUP-u i Specijalnom tužilaštvu RS podnijeli krivične prijave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana