Foča: Komšijska posla za pomoć oboljeloj majci

R. Đ.
Foča: Komšijska posla za pomoć oboljeloj majci

Foča - Humanitarna predstava Srednjoškolskog centra Foča "Komšijska posla" biće premijerno izvedena večeras na sceni Gradskog narodnog pozorišta Foča.

Prihod od predstave namijenjen je za pomoć Dragani Ibrajić iz Trnova, mladoj majci dva maloljetna sina, koja je 1992. godine ranjena kada je granata pogodila njen stan na Ilidži. Ibrajićeva je tada, kao petogodišnja djevojčica, ostala bez majke i prošla sa teškim povredama noge. Zbog toga je bila čak 15 puta podvrgnuta operaciji. Vremenom joj je zbog deset centimetara kraće noge počela da obolijeva kičma, pa joj je krajem prošle godine noga amputirana.

Zahvaljujući humanitarnim akcijama prikupljen je novac za nabavku proteze, a s obzirom na to da ova hrabra majka dolazi iz porodice u kojoj niko nije zaposlen, srednjoškolci su odlučili da joj pomognu. Ideja da predstava bude humanitarnog karaktera potekla je od učenice četvrtog razreda Medicinske škole Mirjane Radović, koja je autor teksta. Riječ je o komediji u kojoj igra deset članova dramske sekcije. Ibrajićeva, koja se trenutno nalazi u Zavodu za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", kaže da joj je žao što nije u mogućnosti da dođe na premijeru.

Predstava počinje u 19 časova, a cijena karte je dvije marke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana