Foča: Ključevi i novac za boračke porodice

R. Đ.
Foča: Ključevi i novac za boračke porodice

Foča - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović i načelnik opštine Foča Radisav Mašić uručili su porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida ključeve 10 stanova i 19 rješenja o bespovratnoj novčanoj pomoći porodicama iz boračke kategorije.

Savanović je istakao da je tokom sedmogodišnjeg programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih i RVI u Foči Vlada RS stambeno zbrinula 118 korisnika, od čega su 73 korisnika dobila stanove, a 45 bespovratna novčana sredstva.

- U Foči je završen program stambenog zbrinjavanja od 2008. do 2015. godine dodjelom deset stanova i 19 nepovratnih novčanih pomoći u iznosu od 4.000 do 8.000 maraka. Radimo na novoj uredbi, koja će obuhvatiti sve one koji se iz opravdanih razloga nisu javili na konkurs krajem 2007. godine - rekao je Savanović.

Krov nad glavom nakon više od dvije decenije u Lazarevu je dobila i Nevenka Drakul, kojoj je suprug poginuo u ratu.

- Hvala Vladi RS i opštini na ovome, ja sam zadovoljna iako sam dugo čekala - priča Drakulova.

Savanović je u subotu posjetio i petočlanu porodicu teško oboljelog demobilisanog borca Bože Dodera iz Trnovača kod Foče i uručio im novčanu i materijalnu pomoć. Savanović je Doderu obećao pomoć i u rješavanju stambenog pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana