Foča - "Karitas" - Pomoć za 100 porodica

Srna
Foča - "Karitas" - Pomoć za 100 porodica

FOČA - Predstavnici švajcarske humanitarne organizacije "Karitas" u BiH uručili su danas fočanskom Centru za socijalni rad vrijednosne bonove za 100 socijalno ugroženih porodica koje su direktno pogođene posljedicama epidemije virusa korona.

Bonovima u visini od 50 do 125 KM, zavisno od broja članova, odabrani korisnici će u naredna tri mjeseca moći da kupe prehrambene i druge namirnice u trgovinama "Konzuma".

Zamjenik direktora švajcarskog "Karitasa" u BiH Zlatan Savić pojasnio je da će porodice koje broje do dva člana dobiti bonove od 50 KM, porodice sa tri i četiri člana sleduje bon od 70 KM, veći broj članova porodice dobiće bon od 100 KM, dok porodice sa više od osam članova sleduje bon od 125 KM.

"Oni će imati mogućnost da u trgovinama Konzuma, s obzirom na to da smo sa tim lancem potpisali ugovor, podignu robu u vrijednosti bonova. Neophodno je da sa sobom nose ličnu kartu kako bi se znalo da je to korisnik koji je dobio bon od Karitasa. Moći će da kupe sve namirnice i drugu robu, nije limitirano ništa, osim što neće moći da kupe alkohol i cigarete", naveo je Savić.

Spisak porodica, koje će dobiti vrijednosne bonove, sastavio je Centar za socijalni rad.

Direktor ove ustanove Snežana Golijanin kaže da su odabrane porodice koje su se našle u stanju socijalne potrebe, pogođene epidemijom virusa korona, odnosno koje nemaju posao niti bilo kakav izvor prihoda.

"Mnogo će im značiti ova pomoć u naredna tri mjeseca, jer imamo ljude koji su radili sezonske poslove, a sada nemaju nikakav posao. Stotinu porodica je konačan broj, a obuhvaćene su sve porodice sa područja Foče", rekla je Golijanin.

Načelnik Foče Radisav Mašić istakao je da je ova pomoć samo jedan od primjera dobre saradnje "Karitasa" sa ovom lokalnom zajednicom.

On je naglasio da je pomoć porodicama u teškoj ekonomskoj situaciji izazvanoj virusom korona i te kako dobrodošla.

"Jedna, zaista, lijepa akcija i zahvaljujemo Karitasu na razumijevanju i pomoći. Sa ovom organizacijom imamo dobru saradnju, zajedno realizujemo i akciju dodjele plastenika na području Foče i sigurno ćemo saradnju intenzivirati u narednom periodu, uz dobre rezultate i na korist građana", rekao je Mašić.

Osim Foče, humanitarna akcija dodjele novčanih vaučera porodicama u stanju socijalne potrebe realizuje se u još 15 opština u BiH.

Donatori su Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske i humanitarna organizacija "Karitas".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana