Foča: Jošanica dobila modernu saobraćajnicu

R. Đ.
Foča: Jošanica dobila modernu saobraćajnicu

Foča - Lokalni put Foča - Jošanica juče je pušten u saobraćaj, nakon što je sanirano klizište u mjestu Jamakovina koje je prije osam mjeseci odnijelo dio kolovoza u rijeku Drinu.

Poslije brojnih negodovanja i protestnog okupljanja, jer je ova mjesna zajednica bila praktično odsječena od ostatka opštine, mještani Jošanice konačno će odahnuti.

- Poslije ovako dobro urađenog posla samo možemo da kažemo da je sve završeno kvalitetno i odlično. Zahvalni smo opštinskim vlastima i izvođaču koji su svojski obavili posao - rekao je predsjednik MZ Jošanica Nedeljko Matović.

Načelnik Foče Radisav Mašić istakao je da je sanacija klizišta bila veoma komplikovana.

- Željeli smo da ovaj posao uradimo po svim standardima struke, a ovo je veliko klizište koje je odnijelo 90 metara puta. Obezbijedili smo kolovoznu traku od šest metara i stvorili pretpostavke da se put u dogledno vrijeme u potpunosti renovira - rekao je Mašić.

Vrijednost radova je 175.000 maraka, a izvelo ih je preduzeće "Majneks" Pale. Klizište je prekinulo saobraćaj u januaru ove godine, ali su mještani, uprkos zvaničnoj zabrani, sve do jula, kada je počela sanacija, uz rizik koristili ovu saobraćajnicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana