Foča: Informacije turistima na dlanu

R. Đ.
Foča: Informacije turistima na dlanu

Foča - Turiste, koji će ove godine posjetiti Foču i uživati u ljepotama Nacionalnog parka "Sutjeska" i u rafting-kampovima na Tari i Drini, dočekaće moderno opremljeni turistički info-centar u centru grada.

Osim informacija i suvenira turisti će moći da pogledaju i multimedijalne prezentacije o prirodnom i kulturno-istorijskom nasljeđu i turističkim potencijalima. Interaktivni izlog sa svim informacijama o smještajnim kapacitetima, mapama i fotografijama prirodnih i kulturno-istorijskih znamenitosti Foče biće dostupan 24 časa.

Zamjenik načelnika opštine i koordinator projekta Radenka Srndović rekla je da je adaptacija prostora i nabavka opreme koštala više od 40.000 maraka.

- U susjednom prostoru, koji je takođe adaptiran, imaćemo pravoslavnu suvenirnicu, a i sam info-centar pružaće mogućnost prodaje suvenira da bi naši turisti ponijeli lijepu uspomenu iz Foče - rekla je Srndovićeva.

Načelnik Foče Radisav Mašić je rekao da je turizam jedan od najvećih potencijala ove opštine i da ovaj objekat turistima olakšava da stignu do svih destinacija.

- Info-centar će predstavljati sve što Foča ima da ponudi, ali će biti i neka vrsta agencije koja će moći da ugovara turističke ponude - rekao je Mašić.

Direktor Turističke organizacije Foča Ljeposava Đajić kaže da su zadovoljni jer je info-centar završen prije ljetne sezone.

Pješčane piramide

Radisav Mašić je najavio da će ove godine biti popravljen put do pješčanih piramida u Daničićima. Put za raftere desnom obalom rijeke Tare je projektovan, ali opština traga za novcem, jer ga ne može obezbijediti iz budžeta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana