Foča: Djeca se tri mjeseca u vrtiću spremaju za đačke klupe

R. Đ. - K. Ć.
Foča: Djeca se tri mjeseca u vrtiću spremaju za đačke klupe

Foča - Stotinak mališana predškolskog uzrasta iz Foče, koji ne idu u vrtić, imaće priliku da se od 1. marta do 31. maja kroz pripremni program u vrtiću "Čika Jova Zmaj" spreme za polazak u školu na jesen.

Program, koji se realizuje u svim vrtićima u Srpskoj, finansiraju Ministarstvo prosvjete i kulture RS i lokalne zajednice, pa će roditelji biti oslobođeni plaćanja participacije koja mjesečno iznosi 20 maraka.

- Do sada je prijavljeno 97 djece, očekujemo da će taj broj do kraja mjeseca biti i veći. Do sada je program realizovan u tri grupe, mislimo da će tako biti i ovaj put - rekla je direktorica vrtića Slađana Vladičić.

Riječ je o programu koji se u RS realizuje već sedam godina i dao je mnoge pozitivne rezultate. To potvrđuju i u Foči.

- Na ovaj način djeca se socijalizuju, najviše se radi na razvoju grafomotorike, motorike i to je idealna priprema za dijete koje treba da krene u školu - istakla je Vladičićeva.

Direktorica srebreničkog obdaništa "Poletarac" Tifa Efendić kazala je da je 24 djece prijavljeno za učešće u programu pripreme za polazak u školu. Ona je istakla da je rok za prijavljivanje 10. februar.

- Potrebno je da obezbijedimo vaspitače koji će raditi sa djecom - rekla je Efendićeva.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS pojašnjavaju da će program, osim u vrtićima, biti realizovan i u 61 osnovnoj školi u RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana