Foča: Biće izgrađena nova zgrada vrtića

R. Đ.
Foča: Biće izgrađena nova zgrada vrtića

Foča - Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su juče program uređenja građevinskog zemljišta za 2017. godinu kojim je predviđeno ulaganje u iznosu od 645.000 maraka.

Nešto više od polovine planiranog iznosa, odnosno 335.000 KM, iz opštinske kasne biće izdvojeno za dovršetak obnove željeznog mosta na Drini kod KPZ-a i za otplatu već ugrađene LED rasvjete.

Oko 100.000 maraka biće namijenjeno za gradnju nove zgrade Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj", dok je isti iznos planiran za nastavak rekonstrukcije trotoara u ulici Kralja Petra. Za održavanje javne rasvjete planirano je 17.000, a za krpljenje rupa na lokalnim saobraćajnicama 15.000 KM.

Većinom glasova odbornika usvojena je odluka o platama funkcionera kojom je definisano da je osnovica za obračun prosječna plata zaposlenih u opštinskoj upravi u prethodnoj godini. Odluka o novčanim naknadama odbornicima i članovima radnih tijela, nakon duže rasprave, vraćena je na doradu u dijelu koji se odnosi na naknadu potpredsjedniku Skupštine opštine. Prijedlogom odluke bilo je predviđeno da ta naknada iznosi 1.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana