Firme iz doboja i Teslića otvorile vrata za hiljadu đaka

D. D.
Firme iz doboja i Teslića otvorile vrata za hiljadu đaka

Doboj - Oko hiljadu učenika tri srednje stručne škole iz Doboja i Teslića ubuduće će praktičnu nastavu iz oblasti metala i elektronike moći da obavljaju u sedam preduzeća iz ove dvije opštine.

To je omogućeno sporazumom koji su u petak, u okviru projekta "Praktična nastava na radnom mjestu", potpisali predstavnici Tehničke, Saobraćajne i elektro škole iz Doboja, Srednje škole "Nikola Tesla" iz Teslića, šest dobojskih i jednog teslićkog preduzeća.

Direktor Saobraćajne i elektro škole Doboj Spasoje Vasiljević rekao je da će učenici moći da obavljaju praksu za zanimanja električar i elektroničar-mehaničar.

- Ovim sporazumom se definišu uslovi po kojima će se praktična nastava obavljati i što je najvažnije motiviše se poslodavac da primi učenika na praksu, da ga uvježba da dostigne odgovarajući nivo vještina, što je do sada bilo manjkavost - kazao je Vasiljević.

U firmi "Termo-Tanasić" iz Doboja đaci će moći da nauče sve u vezi sa montažom i održavanjem centralnog grijanja i odlaziće na teren sa radnicima ove firme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana