Etički kodeks smirio uzburkale strasti y Srpcu

D. J.
Etički kodeks smirio uzburkale strasti y Srpcu

Srbac - Političari u Srpcu su poštovali etički kodeks koji je usvojen u julu ove godine i nisu zabilježena kršenja njegovih odredbi u nedavno završenoj predizbornoj kampanji za lokalne izbore, zaključak je sastanka opštinske uprave i Misije OEBS-a u BiH.

Predstavnik banjalučke kancelarije OEBS-a Siniša Petrović podsjetio je da su se predstavnici devet političkih subjekata potpisivanjem ovog dokumenta obavezali na dostojanstveno vođenje predizborne kampanje.

- Dobili smo informacije da nije bilo zapaljive retorike i da je kampanja protekla u objektivnoj i demokratskoj atmosferi, što nas veoma raduje - istakao je Petrović.

On je dodao da je ovaj kodeks potpisan i u Doboju, Kotor Varošu, Prijedoru i Prnjavoru, te i u još nekim opštinama u FBiH, a naglasak je stavljen na lokalne zajednice u kojima su uočeni problemi u funkcionisanju vlasti.

Predstavnik DNS-a Marko Miholjčić pohvalio je partije što se nisu međusobno napadali i iznosili glasine o privatnom životu kandidata, kao što je bio slučaj ranijih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana