Elektrokrajina karika razvoja RS

Milijana Latinović
Elektrokrajina karika razvoja RS

Laktaši - Preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka će i u narednom periodu nastojati da uz podršku Vlade RS i "Elektroprivrede" ulaže u distributivnu mrežu da bi realizovali sve zacrtane planove i ostali sigurna karika privrednog razvoja Srpske.

Poručila je ovo juče u Laktašima, na obilježavanju krsne slave Sveti prorok Ilija, direktor "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović.

- Zahvaljujući angažmanu svih zaposlenih, preduzeće uspijeva da obezbijedi sigurnost snabdijevanja električnom energijom za veliki broj građana i privredu u Srpskoj - rekla je Kuzmanovićeva.

Ona je istakla da Ilindan od devedesetih godina prošlog vijeka zauzima posebno mjesto u kalendaru ovog preduzeća.

- Sve do prošle godine Ilindan smo proslavljali u Banjaluci u sjedištu preduzeća. Tu praksu smo promijenili odlučivši da ovaj važan dan obilježavamo širom regije u kojoj poslujemo - rekla je Kuzmanovićeva, ističući da je ovogodišnji domaćin Radna jedinica Laktaši.

Sa željom da se lijepo provedu i opuste od svakodnevnih radnih zadataka, Kuzmanovićeva je čestitala krsnu slavu svim zaposlenima u ovom preduzeću.

Svečanosti, koja je upriličena u restoranu hotela "San" u Laktašima, prisustvovalo je oko 200 gostiju, među kojima i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatan Klokić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović. Slavu su uveličali i narodni poslanici, zatim rukovodioci radnih jedinica, zaposleni u ovom preduzeću i mnogi drugi.

"Elektrokrajina" Banjaluka je najveće elektrodistributivno preduzeće koje električnom energijom snabdijeva oko 47 odsto kupaca u Srpskoj. Osnovne djelatnosti ovog preduzeća su distribucija i snabdijevanje električnom energijom, a osim toga obavlja i poslove projektovanja elektroenergetskih objekata, kao i njihovu izgradnju i održavanje.

"Elektrokrajina" ima 10 radnih direkcija i isto toliko radnih jedinica smještenih na području dva grada i 19 opština u Srpskoj, a električnom energijom snabdijeva oko 255.000 kupaca.

Ovo preduzeće nekoliko godina unazad bilježi konstantan rast prihoda, smanjuje distributivne gubitke i održava visok stepen naplate električne energije.

Projekti

U "Elektrokrajini" ističu da svake godine investiraju višemilionski iznos u sanaciju postojeće i izgradnju nove distributivne mreže. Naglašavaju da pored toga nije zapostavljena ni obnova zastarjelog voznog parka, kao ni izgradnja poslovnih objekata.

- U septembru planiramo otvaranje nove zgrade Radne jedinice Prnjavor, u koju je uloženo više od 700.000 maraka - rekli su u "Elektrokrajini".

Podsjećaju da su lani otvorene nove zgrade poslovnica u Čelincu i Ribniku.

U okviru "Elektrokrajine" djeluje

- 10 radnih direkcija

- 10 radnih jedinica

O "Elektrokrajini"

- strujom snabdijeva 47 odsto kupaca u Srpskoj

- pod raznim nazivima posluje od 1947. godine

- preduzeće posluje na teritoriji dva grada i 19 opština

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana