Ekološke akcije u Bratuncu tokom cijelog aprila

Srna
Foto: Arhiva

BRATUNAC- Turistička organizacija i opština Bratunac sačinile su program aktivnosti kojim je tokom cijelog aprila predviđeno organizovanje različitih ekoloških aktivnosti s ciljem podizanja nivoa urednosti i čistoće te turističke primamljivosti ove opštine.

Organizovaće se više radnih akcija čišćenja urbanog dijela Bratunca, riječnih obala i korita, Rajske plaže na Drini i drugih turističkih lokacija i izletišta kao i čišćenje seoskih sredina, kanala i škarpi pored puteva, te uklanjanje novonastalih manjih divljih deponija smeća pored puteva ili riječnih obala.

Programom je predviđeno omogućivanje građanima da se oslobode kabastog otpada i biće raspoređeni kontejneri za njegovo odlaganje i besplatni odvoz.

Organizovaće se i akcije orezivanja drveća i uklanjanja suvog i polomljenog granja i drveća, zasađivanje cvijeća i uređenje izletišta Rajska plaža pored Drine kao i parkovskih površina u urbanom dijelu Bratunca.

Takođe, biće organizovane akcije čišćenja i uređenja privatnih dvorišta i balkona, površina oko stambenih zgrada, školskih i dvorišta drugih javnih ustanova i firmi.

Planirano je i pješačenje od Bratunca do vrha Čauš kod ovog gradića i uređenje i markiranje te pješačke staze, a time će i lokalno planinarsko društvo "Kik" promovisati ovu stazu, ali i planinarsko-ekološke aktivnosti i upoznati zainteresovane o tim potencijalima, mogućnostima i značaju.

Upućen je javni poziv svim građanima ove opštine da se uključe u ove aktivnosti uređenja cijelog područja opštine da bi živjeli u čistijem, zdravijem i ljepšem okruženju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana