Džudo klub Drvar ostvario zapažen rezultat na Međunarodnom kupu u Prijedoru: Sa prvog takmičenja ponijeli pet medalja

Milijana Latinović
Džudo klub Drvar ostvario zapažen rezultat na Međunarodnom kupu u Prijedoru: Sa prvog takmičenja ponijeli pet medalja

DRVAR - Mladi džudisti iz Džudo kluba Drvar iz istoimene opštine ostvarili su zapažen rezultat na Međunarodnom kupu u Prijedoru i sa prvog takmičenja kući se vratili sa pet medalja, a onom najsjajnijom, zlatnom, okitila se najmlađa učesnica, sedmogodišnja Mila Šobot.

Iako su iza njih tek četiri mjeseca treninga, džudisti iz Drvara pokazali su da trud, upornost i želja za uspjehom mogu savladati i najjačeg protivnika. Klub iz Drvara bio je najmlađi učesnik kupa u Prijedoru, koji je održan proteklog vikenda, a od deset džudist njih pet sa borilišta je ponijelo medalje.

Majka najmlađe džudistkinje iz Drvara Bojana Šobot sa velikim uzbuđenjem priča za “Glas Srpske” da je ponosna na svoje kćerke Milu, koja je osvojila zlato i Lenu (12), koja se okitila bronzom.

- Njihovoj sreći nema kraja. Veliko je uzbuđenje bilo pred polazak. Imale su tremu i one, ali i mi kod kuće, dok smo iščekivali vijesti sa takmičenja - priča Bojana. Čim je počeo da radi Džudo klub u Drvaru, dodaje, njih dvije su izrazile želju da treniraju, a roditelji su tu da budu vjetar u leđa i podrška na putu do svake naredne medalje.

- Mnogo su zavoljele džudo i svoje trenere, koji predano rade s njima, stekle su mnogo novih drugara i jako sam srećna što ovdje u našem Drvaru imaju takvu priliku. Mila je posebno srećna, jer je savladala mnogo iskusniju protivnicu - rekla je Bojana, zahvalivši trenerima koji s mnogo ljubavi i predanosti malim džudistima prenose sve finese ovog sporta.

Osim roditelja na uspjeh mladih džudista ponosni su i treneri Dunja i David Balaban, koji ističu da je ovo tek početak i da je pred njima još mnogo treninga, ali i sigurno još više najsjajnijih medalja.

Dunja je kazala da su medalje osim sestara Šobot osvojili i jedanaestogodišnji Zoran Trninić, koji je sa borilišta donio srebro te Ana Krneta i Saša Rodić, koji su osvojili bronzu.

- I više smo nego zadovoljni. Iznenađeni smo jer smo se na postolje popeli pet puta, a ovo nam je bilo prvo takmičenje. Učestvovali smo u nekoliko starosnih kategorija. Cilj nam je bio da prikažemo djeci sistem takmičenja, bodovanja, da razbijemo tremu i budemo malo spremniji za neki od narednih kupova - ispričala je Dunja.

Već naredni mjesec očekuje ih Prvenstvo FBiH, koje će biti održano u Sarajevu, a Dunja poručuje da je spremna da djecu izvede na borilište i da je uvjerena da će i tamo pokazati sjajan rezultat. Ona je zahvalila roditeljima koji nesebično podržavaju njihov rad, kao i opštini Drvar, koja pruža podršku i pomoć klubu.

Višestruki prvak Republike Srpske i BiH u džudu David srećan je i zadovoljan jer je za svega četiri mjeseca treniranja polaznicima džudo škole uspio da prenese ogromno znanje i vještine.

- Rezultat postignut u Prijedoru je odličan, konkurencija je bila velika i ponosan sam na našu djecu - rekao je David i dodao da ih 22. maja očekuje veliko takmičenje u Sarajevu, koje predstavlja kvalifikacije za prvenstvo na nivou BiH za mlađe učesnike.

 Treninzi

Dunja i David Balaban djecu u Drvaru treniraju besplatno. Zahvaljujući njihovim prijateljima i poznanicima svima su obezbijedili i kimona. Treninzi za oko 50 djevojčica i dječaka uzrasta od sedam do 14 godina održavaju se tri puta sedmično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana