Dug zamrznuo račune Sokoca i Donjeg Žabara

M. L.
Dug zamrznuo račune Sokoca i Donjeg Žabara

Banjaluka - Poreska uprava RS vodi postupak prinudne naplate za opštine Donji Žabar i Sokolac zbog neizmirenih obaveza za poreze i doprinose.

- Za opštinu Donji Žabar doneseno je rješenje prinudne naplate zbog duga od 102.358 KM, dok neizmirene obaveze opštine Sokolac iznose 196.584 KM - rekli su u Poreskoj upravi RS.

Načelnik Donjeg Žabara Nikola Đokanović kaže da su dugovanja prema Poreskoj upravi nastala u 2015. godini, te da radnicima nije isplaćeno pet plata.

- Nadam se da će nam do kraja mjeseca Ministarstvo finansija odobriti zaduženje od 150.000 KM kako bismo platili dug Poreskoj upravi i dio duga prema dobavljačima - rekao je Đokanović.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica ističe da dva mjeseca kasne sa uplatom poreskih obaveza, zbog čega je račun opštine u blokadi više od deset dana.

- Teško je reći kada ćemo platiti dug jer imamo veliki problem sa naplatom naših prihoda. "Šume RS" nam duguju 600.000 KM, dug za koncesije iznosi oko 200.000, a prema izvještaju Poreske uprave imamo 2,9 miliona maraka nenaplaćenih redovnih prihoda - rekao je Bjelica i dodao da zaposleni u ovoj opštini nisu primili četiri plate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana