Dučićev grad očarao bajkere

R. Mi.
Dučićev grad očarao bajkere

Trebinje - Učesnici "Motorijade" koja je proteklog vikenda održana u Trebinju iskoristili su nedjeljno jutro da popiju još jednu kafu u bašti "Platana" i obiđu hercegovačke crkve i manastire prije polaska kući.

Organizatori ne kriju oduševljenje skupom koji je ove godine okupio više od 1.000 bajkera i čija je kruna bio defile ulicama Trebinja u subotu.

Slovenac Viktor Trnšek iz Celja kaže da na trebinjsku "Motorijadu" dolazi otkako je počelo njeno održavanje.

- Ja sam jedan od onih motorista koji u Trebinje dolazi i kada nisu motorijade, jer naprosto obožavam ovaj grad koji, iako je udaljen 800 kilometara, smatram mojim drugim domom - kaže Viktor.

I dok jedni, poput njega i Slaviše Metića iz Moto-kluba "Silver" iz Brčkog, dolaze na svaki moto-skup u Trebinje, drugi su ovdje prvi put, kao petnaestak motorista iz Kreševa.

Bilo je i onih koji su došli sa poklonima, poput Miodraga Trifkovića iz Zemuna koji je na prošlogodišnjoj "Motorijadi" u Trebinju slomio nogu, a ove godine kao dar trebinjskoj bolnici u znak zahvalnosti donio ortopedska pomagala. 

Veteran na "bajku" Žarko Čuljak, iako se uveliko približio sedmoj deceniji života, ne propušta nijednu trebinjsku "Motorijadu". Nije mu smetalo ni to što, da bi došao na omiljeni moto-skup, mora da pređe čitavih 3.250 kilometara - od sjevera Švedske do Trebinja.

- Da se bojim da putujem sam, uzeo bih štap, kupio gliste i išao na pecanje umjesto na "Motorijadu" - kaže Čuljak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana