Drvar: Raspisan konkurs za dodjelu javnih priznanja

Srna
Drvar: Raspisan konkurs za dodjelu javnih priznanja

DRVAR- Opština Drvar je, povodom 27. jula, Dana opštine, raspisala konkurs za dodjelu priznanja za izuzetan doprinos u razvoju ove lokalne zajednice, a među kandidatima su lingvista Milorad Dešić zbog doprinosa u očuvanju čistote srpskog jezika, i Radio Drvar kao pouzdan hroničar lokalnih zbivanja.

Prijedlozi mogu biti dostavljeni na adresu Opštinskog vijeća Drvar, sa naznakom za dodjelu javnih priznanja, najkasnije do 4. juna.

Dešić je univerzitetski profesor u penziji, lingvista poznat u naučnoj javnosti po radovima iz srpske dijalektologije, leksikologije i akcentologije.

"Autor je izdanja Pravopisa srpskog jezika čiji je cilj da se na najjednostavniji način objasne pravopisna pravila za škole, ali i širu javnost. Dešić je i dugogodišnji lektor u pozorištima, ali i član žirija republičkog takmičenja u recitovanju u Srbiji", rečeno je Srni u Komisiji za dodjelu javnih priznanja opštine Drvar.

Iz Komisije su naveli da Radio Drvar autentično i vjerodostojno prikazuje život u ovoj lokalnoj zajednici.

"O svim događajima koje nameće aktuelni trenutak Radio Drvar govori argumentovano, poštujući kodekse novinarske profesije, doprinoseći demokratizaciji društva u cjelini", saopštili su iz Komisije za dodjelu priznanja.

Na Dan opštine Drvar biće dodjeljene i zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima, a nagrade će pripasti i učenicima generacije drvarske osnovne i srednje škole.

Dan opštine Drvar ustanovljen je na dan početka ustanka naroda protiv fašističkih okupatora 1941. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana