Drvar: Pećanac: Očuvati trend ulaganja u opštinu Drvar

Srna
 Drvar: Pećanac: Očuvati trend ulaganja u opštinu Drvar

DRVAR - Predsjednik Saveza srpskih udruženja "Zavičaj" Brane Pećanac rekao je Srni da je u Drvaru potrebno očuvati trend ulaganja u ovu opštinu.



"Smatramo da ne bi trebalo da se narušava pozitivan proces koji su pokrenule institucije Republike Srpske i Srbije u posljednjem periodu u Drvaru", rekao je Pećanac.

On je istakao da Udruženje ne želi da se stavlja ni na jednu političku stranu, ali je zabrinut zbog trenutne situacije u Drvaru u izbornoj godini.

"Nadam se da će provladati razum i da se poštuje legalitet, legitimitet i odluke nadležnih organa u Drvaru i BiH", kaže Pećanac.

Srbija je na račun opštine Drvar uplatila 925.000 evra kao pomoć za projekte poput vodovoda i infrastrukture, te drugih. U toj opštini je 29. januara otvoren pogon vranjskog preduzeća "Jumko", kao i filijala Komercijalne banke.

Tri dana poslije, 1. februara, Opštinsko vijeće Drvar usvojilo je inicijativu za opoziv načelnika opštine Dušice Runić, ali je Centralna izborna komisija BiH saopštila da se, prema zakonu, postupak opoziva načelnika ne može voditi u godini predviđenoj za održavanje lokalnih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana