Drvar, Grahovo i Glamoč jačaju saradnju sa UKC-om Srpske

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Saradnja lokalnih vlasti Drvara, Grahova i Glamoča i rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci, na kojem se godišnje liječi više od 600 pacijenata iz ove tri federalne opštine, biće intenzivirana u budućnosti, saopšteno je iz UKC-a.

U saopštenju se naglašava da je to potvrđeno juče prilikom posjete Drvaru srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i generalnog direktora UKC-a Vlade Đajića.

Inicijativu za jačanje saradnje pokrenula je načelnik Drvara Dušica Runić, koja je istakla da će intenzivnija saradnja značiti mnogo za povratnike u Drvar i ostale opštine u Livanjskom kantonu sa većinskim srpskim stanovništvom, navodi se u saopštenju.

Ona je zahvalila rukovodstvu Republike Srpske što ima razumijevanja za povratničku populaciju i što daje maksimum za liječenje građana iz Livanjskog kantona, dodajući se uz UKC i institucije vlasti Srpske narod ovih opština osjeća sigurnije.

Đajić je istakao značaj institucionalne brige za povratničko stanovništvo Drvara i okolnih opština, napominjući da će se zdravstvena zaštita i dalje pružati bez obzira na to da li pacijent ima saglasnost kantonalnog Zavoda zdravstvenog osiguranja za liječenje u Republici Srpskoj.

"To podrazumijeva da nijedan povratnik u Drvar, uključujući okolne opštine neće ostati bez adekvatne zdravstvene zaštitite", naglasio je Đajić.

Stanovništvo Drvara, Glamoča, Grahova može se liječiti u UKC-u Republike Srpske samo na osnovu uputnice nadležnih domova zdravlja, i to besplatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana