Drljača: Trgovska gora ozbiljan problem

Srna
Drljača: Trgovska gora ozbiljan problem

NOVI GRAD- Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača izjavio je da pitanje Trgovske gore treba da se nađe danas na dnevnom redu zajedničke sjednice Vlade Hrvatske i Savjeta ministara jer je riječ o ozbiljnom problemu.

Drljača je rekao da je ovo pitanje pravi problem koji opterećuje odnose BiH i Hrvatske, te da je današnja zajednička sjednica u formatu koji o ovom pitanje može raspravljati.

"Što se same Trgovske gore tiče, to je projekat Vlade Republike Hrvatske, hrvatske države. Sigurno je da taj projekat, koji je toliko rizičan i opasan, mora da bude predmet razmatranja i dogovora. Na kraju Savjet ministara treba da bude upoznat o tome šta i na koji način Hrvatska želi da riješi taj problem", rekao je Drljača.

Drljača je istakao da podržava principijelan stav ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca jer bi, u protivnom, današnja sjednica bila protokolarna, da se ispoštuje forma.

Pitanje Trgovske gore će biti uvršteno u dnevni red zajedničke sjednice Savjeta ministara i Vlade Hrvatske danas u Zagrebu.

Košarac je prethodno rekao da neće prisustvovati sjednici ako na dnevnom redu ne bude tačka koja se odnosi na problematiku izgradnje spornog odlagališta na Trgovskoj gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana