Dragosavljević kandidat SNSD-a i DNS-a za načelnika u Srpcu

S. Đ.
Dragosavljević kandidat SNSD-a i DNS-a za načelnika u Srpcu

Srbac - SNSD i DNS će podržati Mlađana Dragosavljevića kao zajedničkog kandidata za načelnika opštine Srbac na predstojećim lokalnim izborima.

To je odlučeno na sastanku predstavnika ove dvije partije, održanom u četvrtak uveče, a kojem je prisustvovao i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a, ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević.

Dragosavljević, koji je predsjednik Opštinskog odbora (OO) SNSD-a u Srpcu, kaže da su definisane polazne osnove rada koalicije na predstojećim izborima, a da će zvanični sporazum biti potpisan u narednom periodu. Predsjednik srbačkog DNS-a Ljubo Rakić je potvrdio da ova stranka podržava Dragosavljevića kao zajedničkog kandidata.

- SNSD je partija koja ima deset puta više glasača u Srpcu i prirodno je da oni daju kandidata - rekao je Rakić.

Međutim, još nije poznato da li će se ovoj koaliciji priključiti i SP, ali su pregovori u toku.

Dragosavljevića je za kandidata načelnika nedavno jednoglasno podržao OO SNSD-a u Srpcu, Izvršni komitet ove partije i mjesne organizacije. Prethodno se spekulisalo da će za prvog čovjeka Srpca biti kandidovan dipl. ekonomista Vladimir Gužvić, koji je donedavno bio aktivista Mladih SNSD-a, ali se povukao i prepustio mjesto Dragosavljeviću, sa kojim dijeli odborničku klupu.

Dragosavljeviću je ovo drugi mandat u Skupštini opštine Srbac, a od 2008. do 2012. godine je bio i potpredsjednik Skupštine. Trenutno je direktor Šumske uprave u Srpcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana