Dozvoljen rad većini privrednih subjekata u Bijeljini, oprez i dalje neophodan

Srna
Dozvoljen rad većini privrednih subjekata u Bijeljini, oprez i dalje neophodan

BIJELjINA - U Bijeljini su od danas na snazi ublažene mjere Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije na osnovu kojih je dozvoljen rad većini privrednih subjekata.

“Od danas je naglasak na pojedinačnoj odgovornosti građana i poštovanju propisanih higijensko-sanitarnih mjera, prije svega korištenju zaštitnih sredstava, odnosno, maski i rukavica”, rekao je komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Mićo Mićić na današnjoj sjednici.

On je izrazio nadu da naglo povećanje broja zaraženih u Republici Srpskoj neće uticati na ponovno pooštravanje mjera koje će u tom slučaju morati da se primijene i u Bijeljini.

U Semberiji su, do sada, na kovid–19 testirane 643 osobe, od kojih je 12 bilo pozitivno.

Prema podacima Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini, nema novozaraženih, 14 lica nalazi se u bolničkoj izolaciji, osam pod kućnim nadzorom, a u bolničkom karantinu nema pacijenata.

U samoizolaciji, pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina, trenutno je 334 osoba, dok je u lokalnom karantinu u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” 45 osoba. U karantinu na Rači trenutno se nalazi pet lica, od kojih je četvoro iz Bijeljine.

U protekla 24 časa, granični prelaz Rača prešla su 103 vozila, dok je Pavlovića most prešlo osam vozila. Ovlašteni inspektori su na Rači izdali pet rješenja o smještanju u karantin.

Tokom vikenda, pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali su 22 prekršajna naloga – 13 zbog zabrane kretanja u vrijeme policijskog časa i devet zbog nenošenja zaštitne opreme. Komunalna policija je izvršila kontrolu šest lica u izolaciji i svi su pronađeni na adresi.

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je da građani i dalje budu disciplinovani i odgovorni prema sebi i drugima - da poštuju propisanu fizičku udaljenost, kao i da nose zaštitne maske i rukavice da bi smanjili rizik od prenošenja zaraze, ali i izbjegli plaćanje novčanih kazni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana