Donatorsko veče za liječenje Anje Sekulić

Srna
Donatorsko veče za liječenje Anje Sekulić

Teslić - U Tesliću je večeras pod pokroviteljstvom načelnika opštine Milana Miličevića održano donatorsko veče sa ciljem prikupljanja sredstava za liječenje petogodišnje Anje Sekulić koja boluje od rijetke i teške Batenove bolesti.

Goran Sekulić, otac oboljele Anje, rekao je novinarima da je zahvaljujući ljudima dobre volje do sada prikupljeno dovoljno sredstava da već naredne sedmice otputuju u Peking, gdje će biti izvršena operacija transplantacijom matičnih ćelija.

Sekulić kaže da troškovi liječenja, koje traje tri sedmice, iznose 29.000 dolara i da ne podrazumijevaju prateće troškove.

Nakon operacije za koju Sekulić navodi da nije trajno rješenje, liječenje će biti nastavljeno u Evropi.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević istakao je da je donatorsko veče postalo praksa u okviru novogodišnjeg prijema i da se organizuje za predstavnike privrednog, kulturnog, sportskog i političkog života opštine, kao i za Teslićane iz dijaspore.

"Prošle godine donatorsko veče je organizovano za Udruženje djece sa posebnim potrebama", podsjetio je Miličević.

Donatorskoj akciji pridružio se predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, koji kaže da je zadovoljan večerašnjim odzivom i načinom na koji su Teslićani pokazali da su veliki ljudi.

Petogodišnja Anja Sekulić jedno je od dvoje djece u BiH koja se bore sa rijetkom Batenovom bolešću, koja brzo napreduje i oduzima motoričke funkcije.

Donatorsko veče održano je u holu sportske dvorane "Radolinka" u Tesliću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana