Donacija iz Čikaga grije učionice

Lj. A.
Donacija iz Čikaga grije učionice

Bijeljina - Humanitarna organizacija "Lajflajn" iz Čikaga donirala je područnoj školi "Jovan Dučić" u Pučilama kod Bijeljine 14.000 maraka za nastavak ugradnje sistema centralnog grijanja.

Riječ je o organizaciji koja okuplja srpsku dijasporu i radi pod pokroviteljstvom princeze Katarine Karađorđević, a zahvaljujući donaciji problemi sa grijanjem će postati prošlost.

- Zgrada u kojoj borave učenici od prvog do petog razreda je veoma stara. U podovima, tačnije na jednoj dasci pronašli smo potpis njemačkih zarobljenika koji su gradili ovaj objekat 1947. godine - kazao je direktor škole Dejan Vuković.

On ističe da su sopstvenim sredstvima uspjeli da završe veliki dio poslova, od uređenja zidova i podova. Dodao je da su, osim toga, dvije učionice u potpunosti završene, a novac za stolariju obezbijedila je Gradska uprava.

- Dalje nismo mogli sami, pa je nakon posjete predstavnika Fondacije princeze Katarine stvorena prilika za nova ulaganja. Stupili smo u kontakt sa organizacijom "Lajflajn", nakon čega su donatori iz Amerike došli ovdje i uvjerili se za šta nam je novac potreban. Vidjeli su pravi problem i pritekli nam u pomoć - rekao je Vuković.

Područna osnovna škola "Jovan Dučić" broji 48 učenika, podijeljenih u pet odjeljenja, a jedno odjeljenje je kombinovano učenicima trećeg i četvrtog razreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana