Donacija iz Austrije za liječenje potogodišnjeg Nikole Hajdera

Srna
Donacija iz Austrije za liječenje potogodišnjeg Nikole Hajdera

Gradiška - Brigita Pavlovski iz Salcbura uručila je danas donaciju od 2.010 evra za liječenje petogodišnjeg Nikole Hajdera iz Vilusa kod Gradiške koji boluje od specifičnog oblika epilepsije.

Nikoala trenutno prima terapije i u posljednje vrijeme njegovo stanje se pogoršava, a da bi ozdravio potrebno je da ode na liječenje i operaciju u Austriju, koja će koštati oko 40.000 evra.


Pavlovski je istakla da je vidjela na "Fejsbuku" da je Crveni krst Gradiška pokrenuo akciju za prikupljanje pomoći za Nikolino liječenje i da je ovu donaciju prikupila uz pomoć prijatelja u Austriji i parohija Srpske pravoslavne crkve u Salfeldenu.

Ona je rekla da će pokušati da u saradnji za svojim prijateljima Nikoli i njegovom roditeljima pruži i ostalu pomoć i obezbijedi smještaj u Beču, gdje će biti operisan.

Sekretar Crvenog krsta Gradiška Dragana Stević rekla je da je Brigita Pavlovski, koja često dolazi u rodno selo svog muža Jazovac kod Gradiške, ove godine postala aktivista Crvenog krsta van granica Republike Srpske.

Ona je prije donacije za liječenje Nikole Hajdera donirala školski namještaj za Osnovnu školu "Danilo Borković" iz Gradiške, Crvenom krstu donirala je hodaljke za slabo pokretna lica, inavalidska kolica jednom ratnom vojnom invalidu, te pomagala i Udrženju mantalno nedovoljano razvijenih lica Gradiška.

Stavićeva je navela da je u akciji za pomoć u liječenju Nikole Hajdera do sada prikupljeno oko 20.000 maraka, što je samo četvrtina potrebnog iznosa za liječenje i operaciju u Beču.

Ona je pozvala sve humane ljude u Republici Srpskoj i dijaspori da se uključe i pomognu Nikoli, te dodala da do kraja ovog mjeseca svi korisnici "M:tel"-ove fiksne i mobilne mreže mogu da doniraju jednu KM za Nikolino liječenje, pozivom na broj 1416.

Stevićeva je zahvalila svima koji su do sada učestvovali u akciji, dodajući da je na donatorskoj večeri za pomoć Nikoli Hajderu, koja je organizovana u srijedu uveče u kafe-baru "Tvins" u Gradišci, prikupljeno 1.787 KM od prodaje pića i donacija.

I Nikolin otac Ratko Hajder zahvalio je Brigiti Pavlovski i ostalim humanim ljudima za pomoć, navodaći da je Nikolino stanje sve teže i da se nada da će uskoro biti prikupljen potreban iznos za operaciju u Beču, nakon koje bi on, prema tvrdnjama ljekara, trabalo da ozdravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana