Dom zdravlja Doboj potpisao ugovor sa FZO: Tanji budžet ne uskraćuje usluge

D. D.
Dom zdravlja Doboj potpisao ugovor sa FZO: Tanji budžet ne uskraćuje usluge

Doboj - Direktor Doma zdravlja Doboj Radoslav Nikolić juče je potpisao ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS koji je za 700.000 KM manji u odnosu na lanjski.

Ova zdravstvena ustanova odbijala je da potpiše novi ugovor jer bi im, kako su isticali, godišnje falilo novca za dvije plate ili bi broj službi morali da prepolove. Nikolić, koji je ugovor potpisao u prisustvu ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Dragana Bogdanića, kazao je da će probleme rješavati zajedno sa Ministarstvom i FZO.

- Nastavićemo da pružamo usluge u istom obimu kao i sada, s tim da su pred nama razgovori i Ministarstvo radi na tome da se ti problemi otklone - kazao je Nikolić.

Novi ugovor ne utiče na broj službi, ali će uticati na broj radnika. Istaknuto je da bi se višak od 80 radnika mogao rješavati penzionisanjem, kao i da bi drugi zaposleni trebalo da se solidarno odreknu nekih privilegija kako bi ovi radnici bili zadržani. 

Bogdanić je kazao da je predložio da se i Dom zdravlja Doboj uključi u pilot projekat trezorskog poslovanja. Dodao je da je Vlada RS u posljednje tri godine za adaptaciju Doma zdravlja izdvojila 800.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana