Doktorski studij biomedicinskih nauka od oktobra u Foči

R. Đ.
Doktorski studij biomedicinskih nauka od oktobra u Foči

Foča - Na Medicinskom fakultetu u Foči od naredne akademske godine počinje studiranje na trećem ciklusu studija biomedicinskih nauka.

Doktorski studij licenciralo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS, a konkurs za prve kandidate biće raspisan do oktobra.

- Privodimo kraju pripreme za organizaciju doktorskih studija koje su nam veoma važne, jer od tih kandidata mi školujemo naš budući kadar i stručnjake. Ove godine smo se odlučili da na treći ciklus studija upišemo osam kandidata, među kojima tri strana državljanina - rekao je dekan Medicinskog fakulteta u Foči Milan Kulić.

Cijena trećeg ciklusa studija za jednu školsku godinu iznosiće 3.000 KM. Budući kandidati tokom tri godine, koliko traje doktorski studij, imaće savremene uslove za nastavu i kvalitetne predavače.

- Odlučili smo se da nam koordinator doktorskih studija bude poznati i svjetski priznati akademik Miodrag Čolić, profesor iz Beograda koji ima odlične reference, što nam je veoma važno, jer vodimo računa o kvalitetu uslova izvođenja nastave - rekao je Kulić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana