Dodiku uručeno najviše priznanje Udruženja pravnika

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku danas je u Banjaluci uručena Povelja - najviše priznanje Udruženja pravnika Republike Srpske.

Priznanje je Dodiku uručio predsjednik Udruženja pravnika Republike Srpske Vitomir Popović tokom 20. savjetovanja "Oktobarski pravnički dani".

Dodik je istakao da je ponosan na funkcionisanje pravosudnog sistema u Republici Srpskoj.

Predsjednik Srpske obratio se učesnicima skupa "Oktobarski pravnički dani".

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci počelo je 20. savjetovanje "Oktobarski pravnički dani" sa međunarodnim učešćem o temi "Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema".

Skupu prisustvuju ličnosti iz političkog i javnog života Republike Srpske, zemalja regiona, te veliki broj sudija i tužilaca, pravnika koji rade u privredi, organima uprave, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti Srpske i zajedničkih institucija BiH.

Generalni pokrovitelj savjetovanja "Oktobarski pravnički dani" je Vlada Republike Srpske, a organizator Udruženje pravnika Republike Srpske i Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci.

Suorganizatori su Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Advokatska komora Republike Srpske, Notarska komora Srpske, te republički Centar za edukaciju sudija i tužilaca.

Prije početka rada minutom ćutanja odata je počast svima koji su za odbranu Srpske položili živote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana