Dodik: Važan nam je razvoj Bijeljine, Petroviću nudimo saradnju i dvije pozicije

Srna, GS
Dodik: Važan nam je razvoj Bijeljine, Petroviću nudimo saradnju i dvije pozicije

BIJELjINA- Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da u Bijeljini postoji skupštinska većina, kao i repubička struktura vlasti i da neće dozvoliti nikakvu destabilizaciju odnosa u gradu.

- Nama je važno da u Bijeljini nastavimo da radimo i gradimo ono što smo započeli - poručio je Dodik te kao primjer naveo auto-put, obaloutvrde, sanaciju škola i druge velike projekte.

Naglasio je da voli ovaj grad i odbacio kao glupost kritike gradonačelnika iz SDS-a Ljubiše Petrovića koji je izjavio je da "nije iznenađen što predsjedavajući Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik nije došao danas u Gradsku upravu", te da je to, kako kaže, nastavak prakse SNSD-a.

Dodik  je ocijenio da to govori o tome da se u Bijeljinu unosi određena vrsta nestabilnosti.

- Nisam imao nikakve državne obaveze u Bijeljini, osim partijskih - rekao je Dodik novinarima.

Pozvao je gradonačelnika  na saradnju u cilju kohabitacije za dobrobit Bijeljine.
- Važno je da se sarađuje, pozivamo na saradnju i nudimo gradonačelniku da se napravi kohabitacija za dobrobit grada. Nudimo mu mjesto zamjenika gradonačelnika i jednog načelnika, a ostalo koaliciji koja ima 23 od 31 odbornika u Skupštini grada - rekao je Dodik novinarima nakon sastanaka koje je održao sa Gradskim odborom SNSD-a Bijeljina, delegacijom SDS Semberija i odbornicima skupštinske većine.
U skupštinskoj većini je sedam odbornika SNSD-a, pet odbornika SDS-a Semberija, četiri Demosa, po dva odbornika iz Ujedinjene Srpske, SP-a i SDA i jedan iz Pokreta za Bijeljinu.

Petrović je kaza da se nada da posjeta Dodika neće značiti novu podjelu i sukobe u našem gradu i da neće biti suprotstavljena većinskom broju stanovnika koji je ipak odlučio da na čelu grada bude on, kao kadar SDS-a.

On je rekao da očekuje i da se počne sa realizacijom najavljenih velikih projekata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana