Dodik u posjeti Srpcu: Novi vrtić zvaće se "Srbija" i omogućiće bolje uslove za smještaj djece

Srna
Dodik u posjeti Srpcu: Novi vrtić zvaće se "Srbija" i omogućiće bolje uslove za smještaj djece

SRBAC - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se novi vrtić u Srpcu zvati "Srbija" i da će njegovom izgradnjom biti omogućeni bolji uslovi i zadovoljene potrebe za smještaj djece.

Dodik je napomenuo da je gradnja vrtića dobar primjer saradnje lokalne zajednice i Vlade Srpske koja je ranije donijela odluku da se iz donatorskih sredstava Vlade Srbije usmjeri 850.000 KM za ove namjene i završetak građevinskih radova.

- Ostaje još samo faza opremanja i o tome će se donositi odluke kada se završi građevinski dio - rekao je Dodik koji je, zajedno sa ministrom finansija Srpske Zorom Vidović i rukovodstvom Srpca obišao lokaciju za izgradnju novog vrtića.

Dodik je dodao da u Srpcu postoji dosta dotrajala zgrada vrtića zbog čega je veoma važno da se izgradi novi objekat.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević je rekao da su procedure za gradnju vrtića pri kraju i da je u toku raspisivanje javnog poziva.

- Biće mjesta za 200 mališana i do kraja iduće godine očekujemo završetak tog projekta - rekao je Dragosavljević.

On je naveo da ovaj projekat ima veliki značaj za Srbac, te da bi ukupna vrijednost projekta sa PDV-om trebalo da iznosi oko 1,45 miliona KM.

Dragosavljević je rekao da je riječ o objektu koji će imati 1.700 metara kvadratnih korisne površine i omogućiće dobre uslove za smještaj mališana.

On je najavio i da će u narednom periodu u Srpcu biti otvorena austrijska firma koja posluje u oblasti industrijskog tekstila.

- Vrijednost ovog privrednog kapaciteta biće oko milion evra i u njemu će se zaposliti oko 100 radnika - poručio je Dragosavljević. Milorad Dodik obećao je danas u Mjesnoj zajednici Razboj Ljevčanski u opštini Srbac da će biti obezbijeđena dodatna sredstva za završetak gradnje Društvenog doma na proljeće naredne godine.

- Veoma je važno da ovi ljudi imaju objekat u kome će se okupljati. Mi ne idemo po terenu da bismo nešto obećavali, već obavljamo inventuru onoga šta smo uradili. Vjerujem da će Dom biti završen na proljeće i da ćemo se ponovo ovdje okupiti da proslavimo još jedan uspjeh važan za ovo mjesto. Svaki uspjeh za ljude koji ovdje žive uspjeh je cijele Republike Srpske - rekao je Dodik.

On je rekao da je zahvalan mještanima, donatorima i privatnicima koji su dali doprinos u izgradnji Doma, kao i vladama Srpske i Srbije koje su u tome pomogle.

Mlađan Dragosavljević je rekao da je riječ o projektu u završnoj fazi izgradnje koji su svojim sredstvima podržale dvije vlade i koji će dati nemjerljiv doprinos podizanju kvaliteta života u ovom dijelu grada.

On je naveo da je Srbac trenutno veliko gradilište, te da se, između ostalog, sanira i čisti kanalska mreža važna za predupređivanje poplava i šteta.

Mještani Razboja Ljevčanskog, koji naseljava oko 900 stanovnika, ističu da će Društveni dom biti višenamjenski objekat za održavanje kulturnih manifestacija, seminara za poljoprivrednike, rad Savjeta mjesne zajednice, sportske i druge aktivnosti, a važnost mu se ogleda i u tome da je važan za ostanak mladih i oživljavanje sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana