Dodik u Kukuljama kod Srpca dobio bicikl

D. J.
Dodik u Kukuljama kod Srpca dobio bicikl

Srbac - Društveni dom uskoro će niknuti u srbačkom selu Kukulje, a svečanosti povodom završetka prve faze gradnje prisustvovalo je više od 400 mještana, ali i zvaničnici koji su pomogli izgradnju.

U radove je do sada je uloženo oko 170.000 KM, a pomoć u izgradnji doma pružio je i kabinet predsjednika RS, koji je donirao novac za nabavku stolarije. Predsjednik RS Milorad Dodik je okupljenim mještanima poručio da su ovakvi objekti potrebni svakoj mjesnoj zajednici kako bi mladi imali gdje da se okupljaju i provode slobodno vrijeme.

- Svjedoci smo da je omladina sve više zaokupljena društvenim mrežama, a to nije dobro jer se na taj način gubi duh zajedništva. Ovakve investicije treba da predstavljaju motiv mladima da ostanu na selu i ovdje zasnuju svoje porodice - istakao je Dodik.

Izgradnja doma traje već dvije godine, a inicijator je bio odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Srbac Radojica Vidović, koji je pohvalio mještane Kukulja jer su u novcu i građevinskom materijalu prikupili gotovo 30.000 maraka.

- Kapacitet doma je oko 350 mjesta i predviđeno je da se ovdje organizuju razna okupljanja mještana, kako u radosti tako i u žalosti. Prvenstveno će koristiti Kulturno-umjetničkom društvu "Đerdan" iz našeg sela koje je konačno dobilo prostor za vježbanje i koncerte. Kancelarije za rad u domu će imati i savjet mjesne zajednice - istakao je Vidović i dodao da će uskoro početi završni radovi.

Vidović je podsjetio mještane da Dodik vodi porijeklo iz ovih krajeva i da je kršten upravo u Kukuljama, te da mu je nekad u djetinjstvu u ovom selu ukraden bicikl. Kako bi se našalio sa predsjednikom poklonio mu je bicikl navodeći da je pronađen nakon više decenija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana