Dodik: Obimna lista projekata realizovanih širom Srpske

Srna
Dodik: Obimna lista projekata realizovanih širom Srpske

LAKTAŠI - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je obimna lista projekata koje je vlast u Srpskoj realizovala širom Republike, te istakao da će se nastaviti raditi istim tempom.

Dodik je na otvaranju nove ambulante porodične medicine u Slatini kod Laktaša, rekao da je mnogo toga urađeno i u ovoj lokalnoj zajednici, te da će tako biti i u buduće.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem novog objekta, jer to za građane znači još kvalitetniju uslugu.

"Ovo je dobar prikaz saradnje lokalne zajednice sa Vladom Republike Srpske, koja je izdvojila sredstva za gradnju i opremanje objekta. Od posebnog je značaja što ćemo u sklopu objekta imati i stomatološku ambulantu, ali i apoteku", rekao je Šeranić novinarima nakon otvaranja ambulante.

Zahvaljujući tome, naveo je Šeranić, građani će na jednom mjestu imati sve što im je potrebno za unapređenje zdravlja.

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović poručio je da je ovo značajan dan za Slatinu, koja je dobila objekat primarne zdravstvene zaštite kakav zaslužuje.

"Mnogo građana će biti vezano za ovu ambulantu i to će im svakako olakšati da očuvaju zdravlje u ovom teškom vremenu borbe protiv pandemije virusa korona", napomenuo je Karapetrović.

On je dodao da su Vlada Srpske i opština u objekat uložili 500.000 KM, od čega je za građevinske radove i opremanje izdvojeno oko 450.000 KM, a ostatak se odnosi na kupovinu placa i priključenja na komunalije.

Direktor Doma zdravlja Laktaši Snježana Radetić navela je da su uslovi za rad u novoj ambulanti odlični, te da su to uslovi 21. vijeka.

Savjetnik ministra poljoprivrede Miroslav Bojić napomenuo je da je ambulanta u Slatini od izuzetnog značaja za opštinu Laktaši, a pogotovo za stanovnike Slatine.

"Ovdje će se liječiti stanovnici Slatine, Kadinjana, Jaružana, Ćetojevića, Malog Blaška i za sve njih ovo je bila prijeka potreba. Imamo kvalitetan objekat, sa stomatološkom ordinacijom i apotekom", rekao je Bojić.

On je dodao da su Laktaši krenuli u veliki investicioni ciklus, u čijem sklopu je i ova ambulanta, ali i juče započeta izgradnja kružne raskrsnice u centru opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana