Dodik: Milići imaju potencijale za budući razvoj

Srna
Dodik: Milići imaju potencijale za budući razvoj

Milići - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je, izražavajući podršku kandidatu SNSD-a na prijevremenim izborima za načelnika opštine Milići, da je za Miliće veliki uspjeh samim tim štu su, crpeći vlastite snage i potencijale, sačuvali privrednu stabilnost, kao pretpostavku budućeg razvoja.

"I ja vjerujem da danas ovdje u Milićima rade gotovo sva ona preduzeća, a možda i više njih, nego što ih je radilo prije rata. E to je već uspjeh, kako god to neko posmatrao", istakao je Dodik, koji je predsjednik Republike Srpske.

On je naglasio na centralnom predizbornom mitingu u Domu rudara u Milićima da je uspjeh održati se - ne pasti.

"Ovo je vrijeme kada padaju mnoge države, kada se bojite da hodate po tim velikim gradovima i strepite gdje će kakva bomba da eksplodira ili neki pojedinac da izađe sa automatskom puškom. Mi ovdje, ipak, živimo relativno mirno. I ja sam ovdje došao da vam kažem da je Republika Srpska sposobna da brani svoj mir", poručio je Dodik.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je da su Milići, od dolaska SNSD-a na vlast, doživjeli krupne promjene, te da su u tom periodu realizovani krupni investicioni poduhvati kao što je izgradnja Srednjoškolskog centra, Sportske dvorane, opremanje Doma zdravlja, asfaltirano je više od 40 kilometara puteva i drugo.

"Napada se ovih dana sa svih strana Kompanija žBoksitž. I zamislite ko je napada, poslanik u parlamentu BiH /Aleksandra/ Pandurević, koja iza sebe ima godine vlasti. Evo, ja je javno pozivam da izađe kad god hoće na tv duel i da kažemo šta je ko napravio i uradio u sredini iz koje dolazi. Ona ne može pokazati ništa, a ja mogu pokazati stotine projekata i na to sam ponosan", rekao je Višković, koji je poslanik u Narodnoj skupštini Srpske.

Efikasniji rad lokalne uprave, viši nivo kvaliteta zdravstvene zaštite, pomoć socijalno najugroženijim građanima, te stvaranje povoljnijeg ambijenta za razvoj privrede i vanrivrednih djelatnosti, okosnice su programa Momira Lazarevića, kandidata SNSD-a za načelnika opštine Milići na prijevremenim izborima, koji će biti održani u nedjelju, 6. decembra.

Predstavljajući svoj program večeras na centralnom predizbornom mitingu, Lazarević je istakao da će glavni cilj izvršne vlasti u Milićima, ukoliko on bude izabran za načelnika, biti iznalaženje sredstava za podršku zapošljavanju posredstvom različitih podsticajnih mjera.

"U saradnji sa nosiocem privrednog razvoja - Kompanijom žBoksitž i drugim privrednim subjektima u Milićima, namjeravamo da realizujemo projekte koji će imati za cilj zapošljavanje naših sugrađana na bazi kooperantskih odnosa", rekao je Lazarević.

Na referendumu koji je održan 28. juna voljom građana opštine Milići opozvan je načelnik opštine Živojin Jurošević. Inicijativu je pokrenula grupa odbornika Skupštine opštine Milići na majskom zasjedanju skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana