Dodik: Istočno Sarajevo strateški važno za Srpsku

Srna
Dodik: Istočno Sarajevo strateški važno za Srpsku

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je bolje saobraćajno povezivanje opština u okviru grada Istočno Sarajevo, zbog čega se radi studija izvodljivosti za probijanje cijevi tunela koji bi povezao Pale sa gradskim jezgrom.

Dodik je istakao da će ovaj projekat u narednih četiri-pet godina biti sigurno urađen, navodeći da mnogi nisu vjerovali u sličan projekat koji je urađen na prevoju Čemerno.

On je naveo i da je grad Istočno Sarajevo strateški važan za Republiku Srpsku, te podsjetio da su prije nekoliko godina evidentirani najveći problemi, koji su do danas riješeni.

"Od bolnice, do puta prema Jahorini, kao i određenih rješenja koja su bila važna za opštine u sastavu grada", izjavio je Dodik novinarima.

Govoreći o važnosti grada, Dodik je istakao i Univerzitet u Istočnom Sarajevu, te napomenuo da je od ključne važnosti stvoriti uslove za dobro studiranje i kvalitetan kadar na fakultetima.

Dodik je istakao i da je Vlada Republike Srpske učestvovala u rješavanju svih važnih problema sa kojima se susretao sam grad Istočno Sarajevo i opštine u njegovom sastavu, te napomenuo da će institucije nastaviti da rade na projektima važnim za razvoj Istočnog Sarajeva.

"Učinićemo sve da napravimo razliku koja je potrebna u pogledu razvoja grada u odnosu na prethodnu deceniju, da svakih pet do deset godina vidimo rezultate projekata", naglasio je Dodik.

On je istakao i da današnjom posjetom Istočnom Sarajevu odaje priznanje ljudima koji su morali da napuste Sarajevo, svoju imovinu i svoje živote i dođu na livadu i izgrade novo mjesto za život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana