Doček za Teu Kovačević u gradiškom “Zimskom gradu”

Srna
Doček za Teu Kovačević u gradiškom “Zimskom gradu”

GRADIŠKA - U Gradišci je večeras otvorena manifestacija “Gradiška zima 2019/2020”, te organizovan doček za teniserku Teu Kovačević, koja je nedavno osvojila jedan od naprestižnijih svjetskih turnira za djecu do 10 godina “Mala Mo” na Floridi.

Manifestaciju su otvorili gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i mlada gradiška teniserka.

S obzirom na to da je Tea sinoć doputovala iz Majamija, Gradska uprava Gradiška odlučila je da joj organizuje doček u okviru otvaranja “Zimskog grada”.

Adžić je rekao da će u narednih mjesec dana građani moći da uživaju u manifestacijama “Zimskog grada”, čiji će sadržaj biti bogatiji nego lani.

“Ova manifestacija postaje brend Gradiške, a Gradska uprava će uvijek nastojati da se uvode nove sadržaji”, rekao je Adžić i zahvalio sponzorima koji su pomogli da se organizuje ova manifestacija.

On je naglasio da je ove veče postalo posebno i po tome što je Gradiška dočekala svoju malu tenisku šampionku, naglasivši da većina još nije ni svjesna koliki je ona sportski rezultat napravila i da je možda buduća najbolja teniserka svijeta.

“Htjeli smo da je dočekamo ovdje na otvorenom, pred brojnim građanima, a sutra ćemo joj prirediti i prijem u Gradskoj upravi”, dodao je Adžić.

Tea je zahvalila sugrađanima na dočeku i naglasila da joj je cilj da bude najbolja svjetska teniserka.

Ona je istakla da je pobjeda na turniru “Mala Mo” i za nju bila iznenađenje, posebno jer je u pet mečeva izgubila samo četiri gema.

Njen otac i trener Marko Kovačević rekao je da im mnogo znači ovaj doček i da je to podstrek da i dalje Gradišku predstavljaju u najboljem svjetlu.

On je naglasio da je Tea osvojila najprestižniji turnir za mlađe juniore na svijetu, ostvarivši ubjedljive pobjede protiv najboljih mladih teniserki iz SAD i drugih zemalja gdje se trenira i igra tenis na vrhunskom nivou.

Kovačević je istakao da ovim rezultatom treba da se diči cijela Republika Srpska, a da će se Tea i on truditi da svake godine u Gradišku donose ovakve trofeje.

On je zahvalio gradonačelniku Gradiške i sponzorima koji su im pomogli da otputuju na turnir u Majamiju.

U ambijentu “Zimskog grada” na vanjskoj pozornici i na platou ispred gradiškog Kulturnog centra do 14. januara biće organizovani brojni sadržaji zabavnog, kulturnog, sportskog i humanitarnog karaktera, a posjetioci mogu da koriste i klizalište.

Direktor Turističke organizacije Gradiška Miloš Vujinić naveo je da će doček dječije Nove godine biti organizovan 29. decembra od 11.00 časova uz koncert Dječijeg hora “Vrapčići” iz Banjaluke i popularnog animatora “Fazonka”.

“Doček Nove godine 31. decembra uz nastup gradiškog rok benda žTripl šotž i di-džeja počeće u 20.30 časova. Za doček Pravoslavne nove godine 13. januara će nastupiti grupa žGalijaž, a koncert počinje u 22.00 časa”, dodao je Vujinić.

Manifestaciju “Gradiška zima” organiziju Gradska uprava i Turistička organizacija Gradiška, u saradnju sa drugim ustanovama i brojnim sponzorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana